Noticies Llibre Viu

 • Inici
 • Noticies
 • Llibre Viu participa a la 1a Diada del Còmic en Català de Mataró
  El passat dissabte 1 de juliol el pati del Cafè Nou va acollir la primera edició de la Diada del Còmic en Català de Mataró, una iniciativa pensada per donar visibilitat a les noves propostes en català en el món del còmic i la novel·la gràfica. Llibre Viu va participar amb un estand d'intercanvi de còmics en català.
  L'Hospital de Mataró ofereix punts de lectura i intercanvi de llibres donats per Llibre Viu
  Els professionals i usuaris de l'Hospital de Mataró tenen al seu abast llibres i revistes de segona mà perquè, de forma totalment gratuïta, els agafin per llegir-los allà mateix o, si s'ho estimen més, se'ls enduguin a casa (no cal retornar-los). Aquest material de lectura es troba disponible en expositors de lliure accés, ubicats en diversos punts del centre. Progressivament, els expositors de "Llibre Viu" s'aniran instal·lant a la resta de centres del Consorci.
  Llibre Viu col·labora amb el projecte Vall Ferrera Llegeix
  El projecte Vall Ferrera Llegeix ha nascut amb l'objectiu de potenciar el gaudi de la lectura, el patrimoni, el paisatge i el silenci de la natura que es pot percebre en molts racons del Pallars. Fa tot just quinze dies que funciona i tots aquells que s'atansin a l'ermita de Sant Quirc d'Alins, a uns 500 metres del poble, hi trobaran una cinquantena de llibres a dins que podran agafar per endur-se a casa o bé destinar una estona a llegir-los en aquest racó. El projecte ha començat a Alins, però la finalitat és crear una xarxa de punts de lectura per tota la vall. Ja n'hi ha cinc de projectats. Les escriptores Maria Barbal, Raquel Piccolo i Montse Milan, i l'historiador Josep Calvet han apadrinat el projecte.
  Encarnació Soler, sòcia i col•laboradora de Llibre Viu ha estat recordada en la Gala dels Premis Goya 2022
  Quan encara tenim el seu record molt viu, va ser una grata sorpresa trobar-nos ahir a la nit amb la imatge de la nostra companya i amiga Encarnació Soler entre els professionals dedicats al cinema que ens van deixar durant l’any 2021 i que són reconeguts durant la gal•la dels Premis Goya per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, associació sense afany de lucre composada pels professionals de les diverses especialitats de la creació cinematogràfica.
  L'Associació Llibre Viu envia més de 52.000 llibres a escoles i biblioteques de Paraguai
  L’Associació Cultural Llibre Viu de Mataró ha enviat en el mes de desembre de 2021 més de 52.000 llibres i material escolar a Paraguai, on es distribuirà per escoles i biblioteques públiques del país gràcies al conveni signat amb el Govern del Paraguai i la Fundación En Alianza de la ciutat de Asunción, dins del projecte "Un libro, una esperanza".
  Llibre Viu comparteix la seva connexió a Internet amb els estudiants del barri
  Ens afegim a la campanya "Cap estudiant sense Internet" de Mataró Sense Fils i Güifi.Net
  Estiu 2020: Llibre Viu repren la seva activitat amb noves normes de funcionament
  Les activitats de Llibre Viu es reprendran a partir del proper dijous dia 25 de juny de 2020, obrint de nou el nostre local al públic en el mateix horari que abans, de dilluns a divendres de les 16 a les 20 hores, però amb noves normes de funcionament per respectar les mesures preventives que han dictat les autoritats sanitàries.
  Fem biblioteques junts!
  El gran fons de llibres en català del que disposa Llibre Viu es troba a disposició de totes les entitats que es trobin interessades.
  El gobierno de Paraguay y la Fundación En Alianza presentan el proyecto -Un libro, una esperanza-
  El proyecto incluye la donación de más de 40.000 libros gestionados por la Fundación en Alianza gracias a la donación de la Asociación Cultural Llibre Viu.
  Llibre Viu col·labora amb l'associació internacional Nova Acrópolis
  Llibre Viu ha iniciat una col·laboració amb l'associació internacional Nova Acròpolis, amb seu a Sabadell, amb la donació de llibres de filosofia d'utilitat per a les seves activitats, entre les que es troben els cursos i sessions que organitzen des de la seva Escola de Filosofia.
  El Punt Avui, edicio Maresme, publica un article-entrevista sobre l'activitat de Llibre Viu
  Fa dotze anys que van impulsar un espai d’intercanvi i reciclatge de llibres que miren de recuperar o enviar a escoles de l’estranger
  Les biblioteques del Paraguai continuen rebent els nostres llibres
  En el marco del Proyecto "Un libro, una esperanza" de la Fundación En Alianza de Paraguay, y coincidiendo con la “Semana del Libro”, continua el reparto de los libros que Llibre Viu ha enviado a este país.
  Els 40.000 llibres enviats a la Fundación En Alianza de Paraguai comencen a distribuïr-se
  Llibre Viu va iniciar la seva col·laboració amb aquesta entitat l'any 2016 i existeix el compromís de distribució d'uns 40.000 llibres a l'any
  "El llibre és cultura i relació"
  De qualsevol categoria o temàtica. A l’associació Llibre Viu pràcticament un hi pot trobar de tot. L’intercanvi precisament és el que fomenten, “per mantenir el llibre ben viu”, diuen. I tot i que sembla que el llibre ja hagi passat a segon terme molts usuaris s’hi acosten, potser perquè al Llibre Viu no només s’hi fa cultura sinó també comunicació.
  Salvar els llibres
  Mataró compta, des de fa unes setmanes, amb una peculiar associació. Sota el nom de Llibre Viu recuperen llibres fora d’ús i sense valor comercial actual que els arriben de procedències molt diverses.