L'Associació Llibre Viu envia més de 52.000 llibres a escoles i biblioteques de Paraguai

 • Inici
 • Noticies
 • L'Associació Llibre Viu envia més de 52.000 llibres a escoles i biblioteques de Paraguai
 • Els llibres, que han arribat al seu destí en el mes de febrer de 2022, procedents de les donacions que rep l'entitat, es distribuiran entre escoles i biblioteques del país.

  04/02/2022
  L’Associació Cultural Llibre Viu de Mataró ha enviat en el mes de desembre de 2021 més de 52.000 llibres i material escolar a Paraguai, on es distribuirà per escoles i biblioteques públiques del país gràcies al conveni signat amb el Govern del Paraguai i la Fundación En Alianza de la ciutat de Asunción, dins del projecte "Un libro, una esperanza".

  Llibre Viu tenia preparat aquest enviament des de fa dos anys, però per causa de la pandèmia mundial i les restriccions frontereres que molts països van prendre, no s'ha pogut enviar fins ara. L'anterior enviament, de més de 40.000 llibres, es va realitzar l'any 2019.

  Llibre Viu rep setmanalment al seu espai d'intercanvi de llibres una mitjana de 2.000 a 3.000 llibres donats per particulars i entitats diverses. La gran quantitat d’exemplars que es reben  ha fet que des de fa ja 10 anys es busqui una sortida per a tots aquests volums. S’han realitzat enviaments a presons catalanes, biblioteques i arxius molt diversos i a entitats de països d’Hispanoamèrica, com República Dominicana, Cuba, Nicaragua o Paraguai, entre d'altres. En els darrers deu anys hem enviat més de 500.000 llibres a aquestes i altres destinacions de dins i fora del nostre país.

  Aquests 52.000 llibres signifiquen el sisè enviament que Llibre Viu realitza al Paraguai. El conveni que es va signar fa tres anys amb el Govern del Paraguai i la Fundació En Alianza, amb participació de permetrà que aquesta entitat porti a terme la important labor educativa que realitza al seu país, a més d’una significativa labor social en zones rurals de la seva àrea d’influència, distribuint llibres i material escolar. Els llibres seran distribuïts per escoles i biblioteques públiques de tot el país.

  La campanya "Un libro, una esperanza" està impulsada per la Secretaría Nacional de Cultura, junt amb la Fundación en Alianza, la Secretaría Nacional de la Juventud i el Centro Cultural Paraguayo Americano (CCPA).

  Llibre Viu compta per a aquest projecte amb la col·laboració del Servei d'Espais Públics de l’Ajuntament de Mataró, que mobilitza el seu personal i espai per a què les caixes de llibres i materials puguin emmagatzemar-se en un espai municipal conforme es van preparant a l'espera del proper enviament.

  Llibre Viu.
  Carrer Poeta Punsola, 31. Rocafonda. Mataró.
  Adreça electrònica: llibreviu@pangea.org