Encarnació Soler, sòcia i col•laboradora de Llibre Viu ha estat recordada en la Gala dels Premis Goya 2022

 • Inici
 • Noticies
 • Encarnació Soler, sòcia i col•laboradora de Llibre Viu ha estat recordada en la Gala dels Premis Goya 2022
 • La entranyable sòcia voluntària de Llibre Viu ens va deixar el passat mes de setembre.

  13/02/2022https://www.capgros.com/actualitat/mataro/mor-mestra-historiadora-mataronina-encarnacio-soler_804042_102.html
  Quan encara tenim el seu record molt viu, va ser una grata sorpresa trobar-nos ahir a la nit amb la imatge de la nostra companya i amiga Encarnació Soler entre els professionals dedicats al cinema que ens van deixar durant l’any 2021 i que són reconeguts durant la gal•la dels Premis Goya per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España, associació sense afany de lucre composada pels professionals de les diverses especialitats de la creació cinematogràfica.

  Mestre i Doctora en Història de l’Art, Encarnació Soler va rebre el Premi Nacional de Cinematografia l’any 1994 i va fundar l’any 1996 l’associació Cinema Rescat per a la recerca i recuperació del patrimoni cinematogràfic local i nacional, ajudant a salvar moltes joies del cinema de l’oblit o la desaparició.

   

  Encarnació Soler i Alomà era un dels principals actius de LLibre Viu des dels seus inicis. Una de les principals aportacions a la nostra entitat ha estat la d’aconseguir el reconeixement de Llibre Viu entre institucions tan solvents com la Biblioteca Nacional de Catalunya o el Reial Cercle Artístic, entre d’altres, gràcies a la seva feina de recerca. Durant molts anys, la seva dedicació i esforç en la recerca entre els documents i llibres que entren diàriament a Llibre Viu d’aquells exemplars que podien tenir un valor especial ha servit per nodrir els fons bibliogràfics d’aquestes prestigioses entitats. Actualment, continuem realitzant aquesta important labor gràcies als socis voluntaris que continuen aquesta tasca.

   

  Encarnació, seguiràs en el nostre record per sempre.