L'Hospital de Mataró ofereix punts de lectura i intercanvi de llibres donats per Llibre Viu

 • Inici
 • Noticies
 • L'Hospital de Mataró ofereix punts de lectura i intercanvi de llibres donats per Llibre Viu
 • Progressivament, els expositors de "Llibre Viu" s'aniran instal·lant a la resta de centres del Consorci.

  Els professionals i usuaris de l'Hospital de Mataró tenen al seu abast llibres i revistes de segona mà perquè, de forma totalment gratuïta, els agafin per llegir-los allà mateix o, si s'ho estimen més, se'ls enduguin a casa (no cal retornar-los). Aquest material de lectura es troba disponible en expositors de lliure accés, ubicats en diversos punts del centre. Progressivament, els expositors de "Llibre Viu" s'aniran instal·lant a la resta de centres del Consorci.

  En línia amb l’objectiu estratègic de millorar la humanització dels seus centres, el Consorci Sanitari del Maresme ha iniciat una col·laboració amb l'associació “Llibre Viu”, que recupera llibres fora d'ús i sense valor comercial actual, els selecciona per garantir-ne la qualitat i els classifica amb l’objectiu de facilitar l'intercanvi gratuït amb aquelles persones que ho desitgin.

  D’aquesta manera, es dona una segona oportunitat a molts llibres que anirien irremeiablement a parar a la brossa. L’Hospital de Mataró és el primer centre del Consorci on s’han instal·lat expositors, que podeu trobar a

  • Vestíbul principal
  • Vestíbul de la planta -1 al costat de Radiologia
  • Hospitals de dia mèdic i oncohematològic
  • Unitat de Pediatria, i sala d’espera de les consultes externes de Pediatria

  El manteniment dels expositors és possible gràcies a diferents professionals de l’Hospital, amants dels llibres, que s’hi han volgut implicar. A més, l'equip d'infermeria de salut mental s'ha encarregat de la decoració de les prestatgeries i de les capses que contenen els llibres. A tots ellsi elles, gràcies!!

  Aquesta acció s’emmarca en la política de Responsabilitat Social del Consorci i intenta millorar el caràcter acollidor, amable i humà dels seus centres alhora que col·laboren en la promoció de la lectura amb una entitat social del territori.