Estiu 2020: Llibre Viu repren la seva activitat amb noves normes de funcionament

 • Inici
 • Noticies
 • Estiu 2020: Llibre Viu repren la seva activitat amb noves normes de funcionament
 • A partir del dia 25 de juny de 2020 obre de nou l'espai d'intercanvi de llibres

  21/06/2020
  Les activitats de Llibre Viu es reprendran a partir del proper dijous dia 25 de juny de 2020, obrint de nou el nostre local al públic en el mateix horari que abans, de dilluns a divendres de les 16 a les 20 hores, però amb noves normes de funcionament per respectar les mesures preventives que han dictat les autoritats sanitàries.
  Les principals mesures que es prendran són:

  Espai d’intercanvi de llibres amb AFORAMENT LIMITAT

  OBLIGATÒRIA MASCARETA, rentat de mans i guants

  DONACIONS de lots de llibres restringida i amb CITA PRÈVIA
  (al telèfon 937963801 de 16 a 20 hs i al correu llibreviu@pangea.org)

  Les activitats de Llibre Viu s’han hagut de suspendre durant més de tres mesos donada la impossibilitat de realitzar-les respectant les indicacions de les autoritats sanitàries i municipals per a la prevenció de la transmissió de la Covid-19, havent de tancar el nostre local durant aquest temps.

  En el moment actual, i esperant que no haguem de tornar enrere per un empitjorament de la situació, ens trobem en disposició de tornar a reprendre la nostra activitat i obrir de nou el nostre local per poder tirar endavant les activitats habituals, tot i que amb les mesures de prevenció que encara es mantenen en l’anomenada etapa de represa per evitar cap contagi ni a les persones usuàries del nostre espai d’intercanvi de llibres ni al personal voluntari que hi treballa.

  Les activitats de Llibre Viu es reprendran a partir del proper dijous dia 25 de juny, obrint de nou el nostre local al públic en el mateix horari que abans, de dilluns a divendres de les 16 a les 20 hores.  Volem explicar-vos en aquest escrit quines són les activitats que seguirem oferint i en quines mesures preventives ho farem i que podran anar variant segons evolucioni aquesta situació que encara vivim.

  Us les expliquem detalladament a continuació per a que en tingueu coneixement i feu la difusió que creieu oportuna per a que tothom que visiteu el nostre local esteu al cas del nou funcionament i normativa.

  També volem aprofitar aquest missatge per informar-vos que preveiem tancar per permetre el descans del personal voluntari durant l'estiu des del 25 de juliol fins al 16 d'agost de 2020, reprenent l'activitat a partir del dillus 17 d'agost.

  Esperem retrobar-vos ben aviat!

  Junta directiva de Llibre Viu

   

  REPRESA DE L’ACTIVITAT DE LLIBRE VIU

   

  Les activitats principals que proposem recuperar de cara al públic són les següents:

  -        Espai d’intercanvi de llibres amb aforament limitat al nostre local

  -        Recepció de donacions de lots de llibres restringida i amb cita prèvia

  -        Lliurament de llibres reservats per la nostra web

  El treball que el personal voluntari continuarà realitzant serà el següent:

  -        Recepció, revisió i classificació de llibres

  -        Emmagatzematge de llibres

  -        Informatització de llibres i portades de llibres

  -        Preparació d’enviaments a entitats de lots de llibres

  Totes aquestes activitats s’han de tornar a desenvolupar sempre que es pugui assegurar la protecció i seguretat dels socis i sòcies voluntàries que les desenvolupen i també la de les persones usuàries visitants del nostre local, seguint sempre les indicacions que per a cada fase de desescalada i una vegada finalitzat l’estat d’alarma, indiquin les autoritats sanitàries.

  A continuació us expliquem quines seran les noves normes i recomanacions que seguirem mentre ens trobem en aquesta nova situació de represa. 

  nova Normativa general i recomanacions

  A partir d’aquestes indicacions i de forma general, s’estableixen les següents normes i recomanacions, que es senyalitzaran adequadament en tot el local i per altres mitjans:

  Accés i circulació pel local:

  -        S’ha de mantenir entre les persones una distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres. Totes les persones que es trobin al local, siguin visitants o socis voluntaris hauran de complir aquesta norma. Només podrà reduir-se a 1 metre quan hi hagi elements de protecció o barrera.

  -        Les persones que accedeixen al local hauran d’aturar-se davant la taula de recepció, barrera física que impedirà l’accés directe al local, i que estarà sempre atesa per personal voluntari. No es podran crear cues i aglomeracions de persones i es senyalitzarà per evitar-ho. Només podrà haver-hi una persona a la recepció i la resta hauran d’esperar al carrer.

  -        És obligatori l’ús de mascareta dels 6 anys en endavant sempre que no sigui possible garantir la distància física de 1,5 metres amb altres persones. Per les característiques del nostre local, amb passadissos estrets i una única entrada que no permet assegurar el manteniment d’aquesta distància en tot moment, serà obligatòria la mascareta en tot moment.

  -        Si es detecta que una persona presenta simptomatologia susceptible d’estar relacionada amb la malaltia Covid-19 no podrà accedir al local.

   -        Les persones visitants hauran de dipositar elles mateixes els llibres que portin per intercanviar en una capsa que s’habilitarà i senyalitzarà a l’entrada del local. Quan la capsa es trobi plena es canviarà per una de buida i aquesta es mourà a un espai diferent per a que aquests llibres passin una quarantena de 14 dies abans de ser revisats i classificats, evitant així el possible contagi.

  -        A l’entrada del local es disposaran dispensadors de gel hidroalcohòlic per a que tothom es renti les mans abans d’entrar. Es disposarà d’una paperera per si s’ha de llençar algun element en aquell moment.

   -        A les persones visitants, una vegada s’hagin rentat les mans, se’ls hi facilitarà guants d’un sol ús abans de permetre que entrin al local i se’ls hi donaran les indicacions necessàries per al seu correcte comportament dins del local.  A la sortida podran llençar els guants en una paperera que estarà a l’entrada del carrer.Les persones visitants no podran accedir a l’espai d’intercanvi de llibres amb bosses, bolsos o altres objectes.

  -        Una vegada dins de l’establiment, les persones usuàries visitants del local que vinguin per intercanviar llibres no podran estar més de 20 minuts i hauran de seguir el recorregut que es trobarà senyalitzat per evitar el creuament amb altres usuaris i no es podrà tornar enrere. S’entrarà per la dreta i se sortirà per l’esquerra.

   -        L’aforament del local estarà limitat a:

  o       No més de 4 socis voluntaris

  o       No més de 2 visitants per intercanvi de llibres

   

  Donació de llibres amb cita prèvia

  -        Per tal de poder gestionar adequadament la recepció, desinfecció i emmagatzemament dels llibres que ens arriben, la donació de lots de llibres funcionarà amb cita prèvia via telèfon al 937963801, o al correu electrònic llibreviu@pangea.org.

  -        Aquest nou sistema s’anunciarà adequadament en la nostra web, contestador automàtic i amb cartells a la porta del local.

  -        S’informarà prèviament a les persones i entitats donants que no s’admetran donacions d’enciclopèdies editades abans de l’any 2000. Tampoc admetrem donacions de revistes. Altres restriccions que ja s’aplicaven abans també es tindran en compte. També s’indicarà que els llibres han de venir dins de capses, preferiblement tancades. Si el material arriba en bosses es facilitaran capses a la persona donant per a ella mateixa faci el canvi dels llibres a aquest recipient abans d’entrar-les al local.

   -        Les capses de llibres que vulguin donar-nos s’hauran de dipositar en un espai que s’habilitarà a tal efecte a l’entrada del local i el material que ens portin haurà de ser supervisat pel personal voluntari al moment d’arribar, segons les hores concertades. Les capses s’etiqueteren quan arribin amb la data d’entrada per controlar el període de quarantena de 14 dies.

   

  Reserva de llibres per Internet

  -        Serà prioritària la reserva de llibres per Internet en la nostra web. S’anunciarà adequadament aquesta possibilitat.

  -        Les persones que vinguin a recollir llibres que hagin reservat a la nostra web seran ateses al mostrador de recepció on se’ls hi lliurarà el que hagin sol·licitat. Donat que la reserva per Internet també es fa mitjançant intercanvi, seguiran el mateix procediment que la resta d’usuaris (mascareta obligatòria, dipositar llibre en capsa, rentat de mans, guants,...) El llibre que portin per intercanviar es dipositarà en una capsa per passar la quarantena.

   -        Les persones usuàries que vinguin a recollir llibres reservats també podràn entrar al local si volen veure altres llibres dels que tenim exposats, seguint les mateixes normes que la resta de visitants.

   -        A mesura que sigui possible, s’informatitzaran més llibres, prioritzant la novel·la de tot tipus, gènere més sol·licitat pels nostres usuaris.

   -        S’habilitarà més espai per a prestatgeries per poder classificar millor els llibres informatitzats.

  Aquestes normes i instruccions poden canviar segons les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries. 

  Mataró, 19 de juny de 2020